Gražios ir visų kitų MH, ir Koalos nuostabi ir tokia didelė,

nežinau kodėl ji ją peikia, ne rožė kalta, kad jos žiedus sugadina tie velniai, kurių pernai siaubingai daug buvo. Neapsiėjau ir aš be žiedų sugadinimo.

Pas mane abi ir MH ir Nevada tik antra vasara. Žiemai nedengiu nei vienos, nes kiemas aptvertas tvora ir laukinė fauna negali prieiti, o po pernykštės žiemos MH gal kelios šakų viršūnėlės, apie kokius 5-7 cm buvo pašalę, bet tik tiek. Nevados tik vienos pačios ilgiausios šakos viršūnė irgi pašalo apie 15 cm ir viskas. Aišku jau pernykščiai vabalai, tai kaip pasiutę rijo be gailesčio, dar pirmi metai taip buvo, kad iš ankstaus pavasario užpuolė straubliukai, kurie žiauriai nukenkė pumpurus, kiek daug nubyrėjo nepražydę.

Tačiau, kai aš dabar laisvo oro direktorius, sėdžiu namuose ir rožės kieme, tai kasdien po 10 kartų apeinu visas ir apžiūriu bei rinkdavau tuos siaubūnus. Šiemet anksčiausiai pulsiu purkšti chemija, kaip ir braškes, nes pvz. Singly Chery straubliukai pakando beveik visus pumpurus, žydėjo tik 4 žiedeliai. Siaubas!
Tiesa, nepaminėjau, pernai tai ir sniego buvo iki kaklo, šios rožės buvo paskendę tarp jo, galiukai tik ir matėsi išlindę, gal tas padėjo neapšalti