Šiemet ir manoji serga neblogai. Šiuo metu jau plika apačia. Nuskabiau visus sergančius lapus, nukarpiau peržydėjusius žiedynus, tai atrodo labai skystai, bet leidžia naujus ūglius, tikiuosi situacija pagerės. Priešais ją auga rasakilos, kurios po nukirpimo dabar dar tik vėl atgauna vešlią formą. Šioms sužydėjus plikumo ir ligų nesimatys (žiūrint iš toliau, mano atveju iš terasos ir per langą

) .Ankstesnes dvi vasaras sirgdavo saikingai, atrodydavo puikiai. Šiemet pavasarį labai gerai auginosi naujas šakas, leido ūglius ir iki birželio vidurio buvo sveika, kupli, gausiai žydėjo iki šių dienų. Už jos antrą sezoną auga "Sidonie" (portlando rožė), kuri labai serga šiais metais. Gal ji apkrėtė Lavender Dream? Kol kas nežadu atsisakyti - man graži žiedų spalva, dera prie daug ko, subtiliai kvepia, ilgai žydi, peržydėdami žiedynai lengvai keičia spalvą, bet neatrodo taip blankiai ir netvarkingai, kaip pvz. "Ballerina". Žiemoja pas mane taip pat neblogai - prilenkta, apkaupta ir po dviem agro dangos sluoksniais, užtemptais ant lankų.