nors jau kalendorinis lapkritis, kai kuriom dienom orai gražūs kaip rugsėjo pabaigoj...

Moderatorius: DaliaRaimonda
Nelabai suprantu dabar prasmės tų lapų su taškeliais nukarpymo. Jei tam, kad neišplistų liga, tai rūdžių sporos jau seniai visur pasklidusios, klausimas kiek atsparios rožės ta liga užsikrėsti ar atlaikyti. Karpant ir judinant lapus sporos vis tiek kris (tik nežinau, prie kokios temperatūros jos aktyvios), tai ar kirpsit, ar nekirpsit bus tas patsRudenelis rašė: ↑01 Gru 2020 11:15Aš jau galvojau, kad dengti rožes nebe mada. Daugelis taip džiaugiasi, kad puikiai peržiemoja nedengtos, net baisu išsižioti, kad jas dar tebedengiu. Šiemet labai nusitraukė žydėjimas, gaila buvo jas liesti, nors tik per išeigines tegalėjau grožėtis - vis tamsa. Nusitraukė darbai, norėjau nulapinti, bet nelabai jau kas gausis matyt. Blogiausia, kad mano šiemet labai lapuotos, nė viena nenupliko, bet apatinėj lapo pusėj ant kai kurių yra juodų taškelių, paskutinės rūdžių stadijos. Tai, jei nenuimsiu lapų, varge, vargeli, kiek "džiaugsmo" turėsiu kitais metais. Dabar stovi taip gražiai apsnigtos, tarsi baltos kupetos žiedų ant krūmų, šakos grakščiai išlinkusios
, o aš pasiėmiau 3 dienas atostogų specialiai rožėms dengti.. Nei juoktis, nei verkt
.