Šiandien buvau kaime ir labai maloniai nustebau - radau pražydusį pirmąjį rožės žiedą

Šiemet sezoną pas mane atidarė angliška Munsted Wood
Bloga naujiena - amarai ant kai kurių rožių dauginasi kosminiu greičiu

Moderatorius: DaliaRaimonda
Įtariu, kad priežastis ne žiemazebenkstiejka rašė: Iš visų rožių tik dvi matosi, kad neperžiemojo. Dar prieš mėnesį atrodžiusios visai neblogai, o vakar radau nujuodavusiom šakomdar prie pat žemės žalios, bet manau kad nujuoduos ir ten.. abi rudenį sodintos ...
Neturiu tokios patirties, nes nė viena neaugino "nutukusių stiebų"koala rašė:Vakar iškirpau dvi storas kaip dešras ir ilgas 'Schloss Eutin' šakas. Vis stebėjau kas iš jų bus ir pagaliau pamačiau, o gi nieko. Taigi pirmą kartą radau savo rožyne, kaip rusai vadina, "žyrujuščije pabėgi", lietuviškai gal "tunkantys ūgliai"Įtariu, kad ir daugiau bus. Įdomu, čia raugintas karvių mėšlas prisidėjo ar taip kas. Kas turite patirties - pasidalinkite
Pasirodo neteisingai pasielgiau, reikėjo maždaug 1/3 palikti, o aš išrėžiau iki žemės
Tą, kuri dar turi žalių šakelių (na ir tos pačios jau juoduoja, lapų anei pumpurų nėra ant viso krūmo), pabandžiau gerai užlaistyti. Tyliai tikiuosi kad gal išleis kokį ūgliuką iš po žemės. Tos dvi rožės net neišsprogo padoriai pavasarį- pumpurai buvo, laistyta buvo, dengta nuo saulės, išleido mažus lapelius, bet jie nudžiūvo, nukrito. Tikrai įdomu, kokia priežastis? Ne infekcinis nudegimas, ne taip atrodo. Gaila nepadariau nuotraukos, kaip atrodo..koala rašė:Įtariu, kad priežastis ne žiemazebenkstiejka rašė: Iš visų rožių tik dvi matosi, kad neperžiemojo. Dar prieš mėnesį atrodžiusios visai neblogai, o vakar radau nujuodavusiom šakomdar prie pat žemės žalios, bet manau kad nujuoduos ir ten.. abi rudenį sodintos ...
Kokia ji, aš nežinau - bandau išsiaiškinti