Zebenkstiejka, fantasiskos rozes

Moderatorius: DaliaRaimonda
Regina ir Loreta, ačiū abiem už nuorodąRegina rašė:Taip, Amelia ir man labai patiko - tokia romantiška ir grakšti![]()
![]()
O pirmoje nuotraukoje Marquise man labai panaši į J.Cartier - ir žiedai, ir pumpurai, ir lapai
Nuotraukose dažnai būna gražiau, nei tikrovėjkoala rašė:Nuotraukose neatrodo labai graudžiai - puikūs ir labai gausūs žiedai
Ta gražuolė "Gletscher"Rita rašė:O kokia čia ružava gražuolė prie heucheros?Gal galit parašyti?
Jūratė rašė:paskutinėj nuotraukoj Laguna? labai gražiai nuaugus rožė
Nijole rašė:Jau baigėsi pirmas rožių žydėjimas (pas mane Vilniuje) arba eina į pabaigą, laikas apžiūrėti rožes, nukarpyti nužydėjusius rožių žiedynus (pakartotinai žydinčių) senovinių nekarpom žiedynų tegu augina uogytes.
Apžiūrėkit atidžiau rožių krūmus yra aklų ūglių juos išgenim, karpydami nužydėjusius žiedynus galima koreguoti krūmo aukštį, galima nukirpti daugiau. Iškerpam pažeistas šakas, kurias palikom pavasarį gailėdami ar norėdami daugiau žiedų. Paretinam tankius krūmus iškirpdami į vidų augančias plonas šakas. Iškerpam viduje krūmo kai kuriuos lapus, kad daugiau oro patektų į vidų krūmo.
Ligos jau puola - dėmėtligė, voratinklinė erkutė (nors ir drėgna aš radau) nuo ligų efektoriumi purškiam, kenkėjam pasiieškom tai kas padeda, tai yra tuos preparatus naudojam kurie skirti vieniems ar kitiems kenkėjams naikinti.
Piktžolės auga kaip pasiutę - ravim.
Sodinam rožes pirktas vazonuose.
Po pirmo rožių žydėjimo laikas tręšti rožes. Trąšas pasirenkam tas kurios dar turi daug azoto. Galima palaistyti žolių raugu, žinoma skiestu - rožėms tai labai patinka.
Po žydėjimo senovinių rožių krūmus koreguoju, žinoma jei to reikia, patrumpinu kai kurias šakas, jei tankūs krūmai iškerpu plonas ir silpnas šakas.
Mišriam rožyne trumpinu daugiamečius, iškerpu žiedynus, sinevadai, snapučiai, heucherų žiedynai, išraunu senas rusmenes, dabar mišriam rožyne pradeda žydėti lelijos![]()
Vasara - gražus ir geras metasgerų jums dienų ir dar gražesnių vakarų, jūsų rožynuose