Aš kaip ir visos, nebekaupiu rožių durpėmis. Tikrai bereikalingas darbas. O dėl burbulinės dangos, tai galite ja dengti, jei jūsų "patalai" po apčia nėra labai stori. Aš kiekvienais metais su ta "burbuline" danga ekspermentuoju. Esu dengusi palikdama nedidelį tarpelį apačioje, per visą šiltnamiuko ilgį neužgengtą. tam,kad rožės "kvėpuotų". Esu uždengusi akilnai. Efektas vienodas: rožės peržiemoja puikiai. Svarbu tik padaryti ventiliaciją pavasarį, kai dienos metu pradeda kaitinti saulė ir sniegas pradeda tirpti. Nors tuo metu naktimis dar būna nedidelis minusas, pakeltų polietileno kraštelių nebenuleidžiu. Pilnai užtenka agrodangos apsaugos.
Esu visiškai nedėjusi burbulinio polietileno ant vieno AH rožyno (pernai). Bet rožės ir taip buvo labai gerai uždengtos. Vidinis sluoksnis dvibubos agrodangos ir ant viršaus stora Lutrasilo danga. Tarp jų nemažas oro tarpas. Tad, net nežinau, kaip geriau tas rožes dengti:P su polietilenu ar be jo. Faktas tik, kad du sluoksniai agrodangų su oro tarpais Lietuvoje tikrai būtini
Smagu skaityti, kad visos jau baiginėjate ar jau baigėte visus darbus prieš pat uždengiant rožes

. Aš jau taip pat į pabaigą. Visą mulčią išmečiau velniop, nes buvo pirktas popigiai, tad ir susibaigė per greitai. Liko tik agrodanga. Rožės visos be lapų, be žolyčių. Atrodo, net per daug tvarkingai

Liko tik nupurkšti ir prilenkti. Bet lenkiu tik angliškas, senovines ir vijoklius. Seniau dar ir floribundines, bei krūmines lenkiau. Bet jos per sezoną iki tokio dydžio užauga, kad man tokių gigančių ir nereikia. Žiedai kažkur aukštai, aukštai. Tik A.Sabonis gali jų žiedais grožėtis

. Taigi nurėžiau palikdama 50 cm.
Pagal prognozes dar iki sekmadienio yra laiko ir rožėms prilenkti. O toliau atrodo, kad tikra žiema prasidės. Nedidelis šaltukas su saule, o kitos savaitės viduryje jau ir sniegas žadamas.
Na, ir prirašiau
, va, ką reiškia kai visą dieną dirbi prie rožių ir nėra su kuo apie jas pakalbėti