Moderatorius: DaliaRaimonda
Tai galingi kabliai turėtų būti, kad visą krūmą išlaikytų. Tada ar ne geriau jau lenkti surišus: apvyniojus nuo apačios iki viršaus lyg kalėdinę eglutę ir pririšus už įkypai įkalto kuoliuko. Darbo tiesa, daugiau.Esmiralda rašė:Ar bandėt kas prilenkinėti su pagaliu - į žemę įsmeigti užlentus kabliukus, tada su pagaliu nulenkti visas šakas kartu ir užfiksuoti? Galvoju kad medis taip negadintų šakų kaip vieliniai strypai
Aš taip ir darau, kaip Rūta parašėRūta rašė:Tai galingi kabliai turėtų būti, kad visą krūmą išlaikytų. Tada ar ne geriau jau lenkti surišus: apvyniojus nuo apačios iki viršaus lyg kalėdinę eglutę ir pririšus už įkypai įkalto kuoliuko. Darbo tiesa, daugiau.Esmiralda rašė:Ar bandėt kas prilenkinėti su pagaliu - į žemę įsmeigti užlentus kabliukus, tada su pagaliu nulenkti visas šakas kartu ir užfiksuoti? Galvoju kad medis taip negadintų šakų kaip vieliniai strypai
Dalai Raimonda, aš ne pirma ir praktiškai niekad nebūnu pirmaEsmiralda rašė: Aš šeštadienį jau norėjau arba keiktis, arba apsiverkti - toks žiaurus buvo vėjas, viskas skraidė. Tai tik prilenkinėjau ir eglišakius kroviau kuo sunkesnius![]()
Mes irgi taip lenkiam – surišimo būdu. Prilenkiant net nebūtina kuolą kalti – jis reikalingas tik pavienėms rožėms. O kai rožės auga viena šalia kitos, tai tiesiog suverti vienas rožes ant kitų, ar pririši prie „kojų“, tai labai palengvina darbą. Tiesa, šis surišimas pas mus reikalauja dviejų žmonių, dirbančių poroje, ypač kai krūmai dideli. Vienas laiko apglėbęs krūmą ir jį glaudžia, o kitas vynioja virvele. Neįsivaizduoju, Regina, kaip viena su tuo susitvarkai...Regina rašė:Aš taip ir darau, kaip Rūta parašėRūta rašė:Tai galingi kabliai turėtų būti, kad visą krūmą išlaikytų. Tada ar ne geriau jau lenkti surišus: apvyniojus nuo apačios iki viršaus lyg kalėdinę eglutę ir pririšus už įkypai įkalto kuoliuko. Darbo tiesa, daugiau.Esmiralda rašė:Ar bandėt kas prilenkinėti su pagaliu - į žemę įsmeigti užlentus kabliukus, tada su pagaliu nulenkti visas šakas kartu ir užfiksuoti? Galvoju kad medis taip negadintų šakų kaip vieliniai strypaiNemanau, kad taip lenkiant darbo labai padaugėtų. Nes jeigu krūmas didelis, daug šakų, tai lenkiant Esmiraldos minimu būdu kaip tik būtų daugiau vargo - šakos vis bandytų "pabėgti". Kabliai be jokios abejonės turėtų būti galingi. Net nelabai stambios rožės tuos kablius be vargo išrauna. Ypač kai žemė šlapia.
Laikui bėgant žmogus įgyji patirties ir atrandi įvairių darbą palengvinančių būdų ir priemoniųRūta rašė: Neįsivaizduoju, Regina, kaip viena su tuo susitvarkai...