Regina, bent jau modernios rožės žydės ir džiugins. Kad ir kaip viskas blogai atrodo, augalai atsigaus, aišku norisi žiedus matyti čia ir dabar...Gaila senovinių...žodžiu linkiu daug kantrybės, o be to vis tiek bus žiedų ir visa tai atpirks visas negandas...
Pas mane Kaune rožės peržiemojo labai gerai, galiu sakyti, gal geriausiai per visą laiką kiek auginu rožes. Jokių nuostolių, gal viena kita dėmelė ant kelių rožių ir viskas. Buvo dengtos agrodanga (angliškos ar kitos modernios), kai kurios eglišakėmis (senovinės), kai kurios tik prilenktos (senovinės). Galikos, Centifolia ir pan liko stovėti kaip augusios, visai nedengtos Kaune žiemoja labai gerai visada. Ši žiema nebuvo labai šalta, bet svarbiausia buvo labai daug sniego. Niekada dar neatidenginėjau rožių vasario mėnesį. Bet nesinorėjo, kad šustų po dangom or dar ir pavasarinės svogūninės gėlės kartu po danga buvo (nes auga tarp rožių) tai norėjau atidengti kuo greičiau. Kai rožės prie namų, blogiausiu atveju galvojau vėl pridengsiu jei reikėtų, bet nereikėjo, nedidelio minuso rožės nebijo, o didelių šalčių daugiau ir nebuvo.
Kelios foto iš šio savaitgalio sode:
Dilgėlinukas ant Crocus thomasianus, pirmas mano matytas drugelis šiemet.
Net ir nužydėjęs Helleborus niger 'Schneetänzer' išlieka puošnus.
Bevardis heleboras, patinka man jie labai
Chrysosplenium macrophyllum, labai įdomūs žiedai.
Iris reticulata 'Clairette'
Iris reticulata 'Harmony'
Crocus sieberi Subsp. sublimis 'Tricolor'
Crocus chrysanthus 'Prins Claus'
Crocus vernus 'Pickwick'