Papasakokit, prašau, apie savo patirtį, kaip sekasi augint rožes vazonuose. Ar jos pas jus būna tik vieną sezoną, na tarkim, pavasarį gavau rožę, įsodinau į vazoną vasarai, o rudenį perkeliu į nuolatinę vietą? Ar kai pasodinu vieną kartą, tai ruošiuos augint ne vieną vasarą, bet kur kas ilgiau...
Aš turiu ir tokių, ir tokių variantų. Tiksliau, ruošiaus kelias rožes sodint į vazonus ir laikyt visą laiką juos, kad puoštų kiemą kur nors, kur tuo metu manau reikėtų, o paskui gal keliautų vėl kažkur kitur ir puoštų kitą vietą

. Deja, paauginus rožes vazonuose porą vasarų (menka dar patirtis), supratau, kad labai sunku taip augint rožę, kad ji būtų graži tame vazone, kad jai ten patiktų. nėra taip paprasta. Pasakysiu, su kokiom bėdom susidūriau. Karštą vasaros dieną vazonas įkaisdavo ir nors stengdavaus dažnai liet, žemė, o kartu ir rožės šaknys vis tiek užkaisdavo; vazonuose labai pamėgo įsikurt skruzdės, naudojau papildomai chemiją, nes naturalūs būdai, kuriuos bandžiau, nepadėjo, o tos chemijos savo kieme norėčiau kuo mažiau naudot; per audras (o jų buvo ne viena ir ne dvi) kai kuriuos vazonus išvartydavo, apsilaužydavo jaunos šakelės... Stengiaus rožėms padėt, tai kartais tampydavau tuos vazonus, slėpdavau už kokių užuovėjų... kaip katė su kačiukais.... Per visus tuos karščius, negandas ir kenkėjus maniškės gana smarkiai vargo, ne itin gražiai atrodė
Daugiau nežinau ar apsiimsiu kokią rožę augint vazone, nebent tas vazonas būtų didžiuuuulis, kad nei karštis, nei vėtros negrėstų. Koks nors iš hypertufos

aš jau pradėjau bandymus šiuo klausimu, kol kas nedidelius ir rezultatai nelabai mane nudžiugino. dar ekperimentuosiu