Kažkas kažkada, berods Vilmis, forume parašė, kad ligų sukėlėjai žiemoja ant gyvo augalo, o ne nukritusiuose lapuose. Šita teorija man labai patiko, ir nuo to laiko jokių lapų nerenku

Moderatorius: DaliaRaimonda
Aš tą patį esu girdėjusi iš Sibirkos šeimininkų.Regina rašė:Kažkas kažkada, berods Vilmis, forume parašė, kad ligų sukėlėjai žiemoja ant gyvo augalo, o ne nukritusiuose lapuose
Dalia Raimonda, manau, tu Canditu purškei per vėlai. Juo reikia purkšti ant šviežių naujų ką tik išaugusių lapukų tris kartus darant savaitės pertrauką. Kiek pamenu, tu purškei, jau gerokai vėliau, tik nežinau kiek kartų.DaliaRaimonda rašė:Aš šiemet mūsų įsigytų priemonių taip ir nepanaudojau. Atrodo purškiau neekologiškomis priemonėmis (Canditu) prevenciškai kai rožės dar nesirgo. Bet deje, rožės vis tiek susirgo. Tuomet vėl purškiau, bet atrodo tas Candit'as nė velnio nepadėjo. Ir daugiau nieko nebedariau... Pavažinėjusi po Prancūziją rudenį pamačiau, kad visur tos rožės atrodo vienodaiAr pas juos, ar pas mus- visur su ligos pažeistais lapais. Man susidarė toks įspūdis, kad kai pernai naudojau "Biolux' ą" mano rožės buvo sveikesnės. Aš vis žadu nenaudoti chemijos, bet vis vasaros viduryje su ja prasidedu, kai tik pradeda sirgti rožės
. Dabar su ja prasidėjau ankščiau, tipo profilaktiškai. Bet tas pats š... - rožės serga. Tai nebematau tikslo tikrai ją naudoti. Purškiant ekologiškais produktais bent mažiau "nesąmonių" prisiuostysiu. Beje, atsparios ligoms rožės tikrai neserga
Reikia purkšti 0,02 proc. tirpalu. Vadinasi, 10 litrų vandens bus 2 gramai „Candito“. O dėl dėmių tai gal ir aš sakiau, kad ant šviesios spalvos (ypač baltų) žiedų matyti dėmelės, tarsi būtum purškęs molinu vandeniu.DaliaRaimonda rašė:Rūta, aš tikrai "Canditu" purškiau kai rožės buvo jau kaip reikiant sužėlę. Purškiau du kart. Bet gal per silpną tirpalą pasidariau. Nes jokių rudų dėmių nuo purškimo nebuvo (kažkas minėjo, kad nupurškus liko rudos dėmelės nuo "Candito"). Rūta, gal pameni proporcijas?