Tikrai, šią žiemą pelės kaip niekad pauliavojo

Mielai ir aš tokią nehumanišką pelių valgyglą padaryčiau, bet kaimynų katinai kažkiek jų pagauna, jei jie pasivaišins ten, ar pelių prisivaišinusių užkąs, taigi nuo kaimynų sulauksiu

Kurmiai mūsų sklype taip pat smagiai darbuojasi, nesvarbu jiems nei priemolis (vietomis išrausia ir molį). Pastarus du sezonus į jų išraustus urvus pilu kavos tirščius, pakanka po kokį šaukštą. Išeina, bet po 2-3 savaičių su visa kava vėl iškelia

Pavasarį, kai sniegas nutirpo, nuo kurmiarausių vaizdelis vejoje atrode tragiškas. Labiausiai aplankytose zonose į kai kuriuos urvus įdėjau po silkės galvą, kaulų. Tik vakar, t.y. po gero mėnesio, netoliese pastebėjau naują kurmiarausį.
Aš galvoju, kad naktinės šalnos turi įtakos kurmių judėjimui, kai nusistovi šilti orai, jei juos išbaidai iš kokios vietos, tai ilgokai neišlenda.
Esu bandžiusi ir kažkokius kurmiams nemalonius miltelius, pirktus Schettelig (gali būt, kad suklydau rašydama parduotuvės pavadinimą). Poveikio trukmė - panašiai kaip kavos. Ko gero niekas tų kurmių tikrai veiksmingai neišgąsdina

Be to, nepastebėjau jokios ekologinės jų naudos - kasant pievoje duobes naujiems augalams, dažnai randu kurklių lervų, nors kurmiarausiai visai netoli.