Ignas rašė: ↑06 Vas 2020 20:54
yra vijoklinių arba tokių kurias kaip vijoklines galima augint ir nereikia dengti, aišku mes renkamės pagal žiedus ir dažniausiai tos atsparios šalčiams ne tokios jau populiaros

bet jei ir toliau tokios žiemos bus tai ir Jums nereiks prilenkinėt ir dengti vijoklių
Rožė-vijokliukas yra 'Etoile Pourpre' (R. gallica officinalis X Etoile de Hollande) ir ji tikrai didesnė auga nei paminėtas aukštis 150 cm HMF. Turiu ją keli sezonai, kokios 4 žiemos žiemojo nedengta ir viskas su ja buvo gerai, bet ir žiemos buvo be ilgalaikių stiprių šalčių kelis metus iš eilės. Daugiau foto čia:
(...)
Tik dar negenėjau nes ir taip kai kurių pumpurai matosi didėja, dar palauksiu ir gal kovą jei orai geri bus, genėsiu.
Mano vijoklinėms ši yra trečia žiema. "Christine Helene" ir "Lykkefun" nedengiau nė vieną žiemą, jos gan atsparios. Ir iš tiesų man jos nuostabios! tikrai nenusileidžia grožiu Austino rožėms. Planuoju įsigyti daugiau, nes noriu dengti jomis tvorą. Austino dengiau dvi žiemas, tik va šią nedengiau. Austino vijoklinių pernai nenuiminėjau nuo stulpo, o apvyniojau kartu su atrama. Kadangi buvo dar nedidukės, ir žiema nešalta, tai veikė gerai, nežinau kaip teks elgtis kitais metais, kai jau bus nemažos. Gal ir veiks mano šitas metodas.
Rudenelis rašė: ↑06 Vas 2020 09:21
Puiku, Emilija! Labai gražu

. Nors tik dvi nuotraukos, jos labai daug pasako. O rožes vienoj eilėj bandysiu atspėti - Qeen of Sweden?
Labai gaila, bet mūsų forumas snūduriuoja. Tikriausiai didžioji dauguma mūsų pasidavė sparčiam, labai dažnai klaidingam informacijos srautui facebook- e, lengvam, paviršutiniam bendravimui. Čia ir nuotraukas kelti sudėtingiau. Bet kas nori, tas sugeba matau

.
Ačiū! Taip, čia Queen of Sweden gyvatvorė. Pernai birželio žydėjimas buvo tokio nuostabumo, kad atrodė kaip iš David Austin katalogo

Iš viso praeitą vasarą rožių žydėjimas buvo nepaprastas. Mano gėlynams yra 4-5 metai.
Šiaip šitas forumas yra puikus! Labai daug naudingos informacijos radau, kai įsirenginėjau rožynus, tikrai džiaugiuosi. Tik vis neprisijungdavau. Nesu linkus labai ten dalintis sodo vaizdais, bet reikia gi pasisveikinus parodyt, kas pas mane darosi gėlynuose.
Čia nuoroda, kur daugiau fotografijų:
https://photos.app.goo.gl/GPEQ8utxNeWjPVak6. Nesu didelė mėgėja dalintis privačiom erdvėm

Nebemoku kelti normaliai čia nuotraukų, tai tenka suktis taip

prieš gerą dešimtmetį buvau tokių forumų profesionalė

bet pamiršau jau kaip ten viskas veikia, labai seniai nebenaudoju tokio formato.
Gėlynais esu patenkinta, tik va sodo kiemo bendras dizainas mane erzina, nepatinka. Bet šį pavasarį (tikiuosi) žadu pertvarką, tai vėl bus gėlynai nebegražūs kokį porą metų

, nes teks kilnoti rožes, sodinsiu naujų, plėsiu gėlynus.