nežinau kur tas mano laikas pasideda, ir kur išslysta, kaip vanduomamaviete rašė:O Jus, Nijole, nesikrimskit- iki rudens dar daug laiko. Ziemos vakarai ilgi...
Jūrate, kuriuo receptu gamintu rožių likeriu tu mus per seminarą vaišinai? Sugalvojau pasigaminti, nes labai jau patikoJūratė rašė: I variantas:
du puodelius kvapnių rožių žiedlapių (aš naudojau Mme Isaac Pereire žiedlapius) užpyliau 1 puodeliu degtinės.
II variantas:
du puodelius žiedlapių užpyliau 1 puodeliu spirito.
Paliekama mažiausiai savaitei, karts nuo karto sukratoma.
Antras etapas
Po savaitės išviriau rožių sirupą. Dabar tiksliai nepamenu, bet atrodo proporcijos tokios:
2 puodeliai tos pačios Madam žiedlapių
2 puodeliai vandens
2 puodeliai cukraus
paviriau viską ne ilgai, gal max 10 ar 15 minučių, žiedlapius gerai nuspaudžiau, pasiliko kvapnus rausvas sirupas. Nusunkiau žiedlapius nuo spirito ir degtinės. Į degtinės ištrauką pyliau 1 puodelį sirupo, į spiritinę - 2 puodelius.
Pirmas įspūdis apie skonį buvo toks, kad skanu abu variantai. Su spiritu gėrimas gavosi saldesnis ir klampesnis (šiek tiek), bet stipresnis (~32 proc.alkoh.). O su degtine lengvesnis ir ne toks saldus (galėtų būt saldesnis, čia man asmeniškai
).
NeatsimenuDaliaRaimonda rašė:Jūrate, kuriuo receptu gamintu rožių likeriu tu mus per seminarą vaišinai? Sugalvojau pasigaminti, nes labai jau patiko.