Rožynų rūpesčiai rudenį, pasiruošimas žiemai - 2012 m.

Sodinimas, genėjimas, tręšimas, įrankiai.

Moderatorius: DaliaRaimonda

Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
Aivė
Pranešimai: 397
Užsiregistravo: 23 Rgs 2010 06:49

Re: Rožynų rūpesčiai rudenį, pasiruošimas žiemai - 2012 m.

Standartinė Aivė » 04 Gru 2012 11:36

Jūrate, o kada planuoji dengti? Aš gal bandysiu kitą savaitgalį, jei pasveiksiu. Sėdžiu namie peršalus... (drunk)
http://www.aplinkosprojektas.blogspot.com" onclick="window.open(this.href);return false;

Vartotojo avataras
Jūratė
Pranešimai: 4020
Užsiregistravo: 11 Rgs 2010 20:07
Miestas: Vilniaus raj.

Re: Rožynų rūpesčiai rudenį, pasiruošimas žiemai - 2012 m.

Standartinė Jūratė » 04 Gru 2012 12:25

Aivė rašė:Jūrate, o kada planuoji dengti? Aš gal bandysiu kitą savaitgalį, jei pasveiksiu. Sėdžiu namie peršalus... (drunk)
Linkiu sveikatos! (flower) (coffe)
Turiu tik du savaitgalius šiais metais - ateinantis arba per ilgąsias Kalėdines dienas (arba prieš Naujus (xixi) )

Rita
Pranešimai: 754
Užsiregistravo: 29 Gru 2010 12:17
Miestas: Kaunas

Re: Rožynų rūpesčiai rudenį, pasiruošimas žiemai - 2012 m.

Standartinė Rita » 04 Gru 2012 12:58

Aive,labai gerai planuoji dengti rožes,nieko jom geriau ir nereikia,jei tik turi eglišakių ir agrodangos bus labai gerai,dabar tik sveik ir nieko nepergyvenk,nebus dar tų baisių šalčių :)

Vartotojo avataras
Rūta
Pranešimai: 3010
Užsiregistravo: 13 Rgs 2010 08:27
Miestas: Vilnius – Kaunas

Re: Rožynų rūpesčiai rudenį, pasiruošimas žiemai - 2012 m.

Standartinė Rūta » 04 Gru 2012 13:47

Jūratė rašė:Rūta, kodėl blogai, jei dengsim apsnigtas rožes? Dalia Raimonda rašė, kad jos taip uždengtos rožės (apsnigtos) pavasario sulaukė visiškai sausos.
Apsnigimas apsnigimui nelygu. Jei dengsi vos apsnigtas, tai veikiausiai drėgmė išgaruos, kaip kad jau kitą dieną buvo sausos mano pernai apdengtos sulytos rožės. O jei sniego kaip pusnyse, tai nežinau... Man tai būtų didelis galvosūkis, nes paprastai visur rašoma, kad rožes reikia dengti sausai (nekalbu apie nedidelį sudrėkimą ar užsnigimą). Nežinau, gal ir klystu, bet man kažko įtartinas dengimas su sniego sluoksniu prie pat rožių - jeigu taip būtų geriau, visi tik taip ir dengtų :) Reikia pabandyti, gal kaip tik bus labai gerai :)
Ir tikriausiai iš tiesų viskas būtų labai gerai, jei žiema taip ir laikytųsi su stabiliais minusais, o kai pas mus nuolat tai atlydys, tai smarkiai šąla, po dangom gali susidaryti ledas, kuris nespės taip greitai išgaruoti. Ledo kaimynystė rožėms, manau, nebūtų labai smagi.

Vartotojo avataras
DaliaRaimonda
Pranešimai: 2126
Užsiregistravo: 16 Rgs 2010 19:00
Miestas: Kaunas

Re: Rožynų rūpesčiai rudenį, pasiruošimas žiemai - 2012 m.

Standartinė DaliaRaimonda » 04 Gru 2012 17:03

Aive, man taip pat niekas šiltnamiukų nekala. O aš pati jų taip pat nekalu, o turiu nusipirkusi iš "Senukų" metalinius kuoliukus su plastiko antgaliu per kurį galima perverti kažką. Tai aš nusiperkau dar kažkokių ilgų stačiakampių medinių pagalių, juos dedu ant tų metalinių kuoliukų ir suveržiu su spec. juostelėmis. Viskas. Viską pati susispirkau, pasidariau, nes pagalbos jokios kitos neturiu. Viena rožes užsidengiu ir nudengiu. Mano vyrui tai visai neįdomu (hit) . Sekmadienį pasiūliau kartu užmesti kelis agrodangos gabalus, tai pradėjo bambėti, kad čia su tom rožėmis tiek daug darbo, būtų žinojęs būtų neleidęs sodinti (xixi) Deje, dangos nepadėjo užmesti, bet daugiau ir neprašiau, kad tik nebambėtų :P . O šiandiena su tokiu malonumu dengiau rožes, niekas nuotaikos negadina, saulė šviečia, danga (viršutinė) nauja, malonumas dirbti <3 Beveik viską ir uždengiau. Liko du mažučiai rožynėliai, kuriems tuneliukai net nestatomi.
O kas dėl užsnigimo, tai teko su kokių 20 cm. sniego sluoksniu uždengti rožes. Ir pavasarį rasti sausas. Taip pat kartą dengiau šlapias su sniegu. Pradžioje dengimo lijo, o po to pradėjo snigti ir šalti. Bet kadangi pranašavo didelius šalčius teko nieko nelaukti ir dengti tokiu bjauriu oru. Aš tikriausiai dabar pirmą kartą dabar dengiu rožes tokiu geru oru :) .

Vartotojo avataras
Rūta
Pranešimai: 3010
Užsiregistravo: 13 Rgs 2010 08:27
Miestas: Vilnius – Kaunas

Re: Rožynų rūpesčiai rudenį, pasiruošimas žiemai - 2012 m.

Standartinė Rūta » 04 Gru 2012 21:29

Rožėms dengti reikia talką kviesti :D Mums šįkart pasisekė – sekmadienį dirbti padėjo dėdė ir pusbrolis su žmona, žodžiu, iš viso prie rožių darbavomės šešiese. Šeštadienį mes abu su tėčiu sukalėm beveik visus šiltnamukus. Kadangi pavasarį nudengdamas tėtis viską tvarkingai supakavo - kiekvieną šiltnamuką su jo priklausiniais, įskaitant ir dangalus, polietileno plėvelę, - dirbti buvo visai paprasta. Nepaisant to, kad per vasarą pasimetė planelis, kur buvo nurodytas kiekvieno šiltnamėlio numeris, pagal numerius ant šiltnamėlių lengvai atsekėm, kur kurio vieta, o praėjusias išeigines pagal numatomus šiltnamėlius ir rožes prilenkinėjom. O sekmadienį tai net iš ausų rūko, kaip visi darbavomės – viena komanda matavo dangas ir dengė šiltnamėlius, pritvirtindavo viršų, o kita komanda prismaigstydavo apačią. Nors galelį teko ir sutemus pasidarbuoti, per vieną dieną viską ir uždengėm. Čia mums taip pasisekė, - tikriausiai kaip kompensacija už pernykštį labai varganą dengimą per uraganą :)

Paukštukas
Pranešimai: 600
Užsiregistravo: 23 Sau 2011 19:19
Miestas: Vilnius

Re: Rožynų rūpesčiai rudenį, pasiruošimas žiemai - 2012 m.

Standartinė Paukštukas » 04 Gru 2012 21:38

Šiandien taip pat uždengiau rožes, augančias atvirose vėjų perpučiamose vietose, ir kelias lepesnes, jau paūgėjusias, kurias gaila būtų nušaldyti. Visos kitos rožės suraišiotos "į pėdus", prilenktos, apačios apkauptos pievagrybių kompostu. Jos auga prie gyvatvorės, ten susidaro užuovėja, supusto sniego, tik pavasarinė saulė kaitina. Norėjau paklausti, ar paliekat kas žiemoti rožes, tokias kaip Eglantyne, Redoute, Charlotte, Ballerina, Lavender Dream, Celeste tik prilenktas ir apkauptas? Celeste nepavyko paguldyti, sulenkiau į puslankius.
Pavargau šį rudenį, viskas ne pagal planą vyko. Dengiau ir galvojau apie Ritą, kuri uždengė jau seniai, kai geras oras buvo, ir apie Loretą, kurią įsivaizduoju kaip "atominę" moterį, viską darančią "su vėjeliu" :)
Aš labiausiai pavydžiu jums, patyrusioms rožininkėms, entuziasmo ir noro auginti įvairaus lepumo rožes (yes) (flower). Man taip pat niekas nepadeda, viską sugalvoju, susilankstau, sukalu ir t.t. pati. Nuovargis pradėjo mane kurstyti daugiau nepirkti dengiamų rožių, arba prisipirkti poliantinių, floribundinių - įsivaizduoju, kad užpilčiau apačias, o kas nušals, tai nušals, vistiek ataugtų kažkiek.

Vartotojo avataras
LoretaA
Pranešimai: 6124
Užsiregistravo: 13 Rgs 2010 06:48
Miestas: Jonava/Siesikai

Re: Rožynų rūpesčiai rudenį, pasiruošimas žiemai - 2012 m.

Standartinė LoretaA » 04 Gru 2012 22:04

Esu dengimo Lietuvoje šalininkė, net kai kurias HR dengiu, nekalbant apie tokias šalčiui neatsparias rožes kaip Ballerina, Lavender Dream. Pastarosios tikrai nušals, nušals iki apkaupimo (žiūrint į šiandienos prognozes) ir Eglantyne, Redoute, Charlotte, o Celeste gal nenušals, bet prieš saulę pavasarį tikrai iškeps ir sprogs labai nenoriai. Praeitais metais buvau prilenkusi, bet nedengiau Cottage Maid ir Orpheline de Juillet, deja - viskas kas buvo virš sniego (nors nuvažiavusi ir apkasinėjau) nušalo arba sudegė. Abi rožės žydėjo ir netgi ne taip ir menkai, bet gražių krūmų nebuvo. Šiemet uždengiau viską, kas žinau, kad nežiemoja, išskyrus Nevada ir Marguerite Hilling - šių negaliu prilenkti - vos kiek palenkus šakos išlūžta iš pagrindo. Žinau, jeigu neuždengčiau, visą žiemą graužtų sąžinė, kad palikau šaltyje ir svilinančioje saulėje.
Dėl padėjimo ar nepadėjimo, atvirai sakant man keista, kad kai kurie vyrai bamba, juk kai žydi, manau, ir jiems gražu. Mano vyras dengti taip pat nepadeda ir mane su sūnumi vadina ekstrymo mėgėjais (xixi) . Kažkodėl jam atrodo, kad būna labai šalta, o iš tikro, kai mes dirbam net garas verčiasi - juk per trumpą laiką reikia labai daug nuveikti :) .

Vartotojo avataras
LoretaA
Pranešimai: 6124
Užsiregistravo: 13 Rgs 2010 06:48
Miestas: Jonava/Siesikai

Re: Rožynų rūpesčiai rudenį, pasiruošimas žiemai - 2012 m.

Standartinė LoretaA » 05 Gru 2012 07:21

Pamiršau dėl "atominės" moters parašyti. Manau, kad "atominiškiausia" (xixi) iš mūsų Regina. Per tris dienas prilenkė, padarė atramas ir, neabejoju, per vieną dieną uždengs. Aš net nesilyginu (no) . Rožes žiemai normaliai tvarkau penkis savaitgalius, jeigu labai prispirtų oras, gal kaip nors per keturis apsisukčiau, bet jokių būdu ne greičiau (no) .

Vartotojo avataras
Regina
Pranešimai: 4280
Užsiregistravo: 14 Rgs 2010 19:43
Miestas: Vilnius/Dubingiai

Re: Rožynų rūpesčiai rudenį, pasiruošimas žiemai - 2012 m.

Standartinė Regina » 05 Gru 2012 07:57

Perskaičiau ir pradėjau juoktis ir vis dar juokiuosi jau kokias 10 minučių :D :D :D Loreta, labai pataisei nuotaiką visai dienai :D
Tai kad nėra ko ilgai tupinėt apie tas rožes ;) Kaip jau sakiau, pas mane nėra tokių didelių, kaip pas Loretą, vienąkart žydinčių rožių, o pakartotinai žydinčias šiemet aš gerokai patrumpinau. Darbas gerokai ilgiau užtruktų, jei nenaudočiau Loretos išradimo - kablių. Jokių konstrukcijų nedarau, o lankus susmaigstyt vienas juokas (dance) Vyras nepadeda, nes aš jo neprileidžiu prie tokių atsakingų darbų (xixi) Agrodangą klosim dviese su vyru :) Jei dengčiau taip kruopščiai, tvarkingai ir dailiai, kaip dengia Loreta ir Rūta, tai šito darbo nebaigčiau iki pavasario :D Pas mane privalumas dar ir tas, kad nereikia siekt estetiško vaizdo, svarbu uždengti

Vartotojo avataras
Jūratė
Pranešimai: 4020
Užsiregistravo: 11 Rgs 2010 20:07
Miestas: Vilniaus raj.

Re: Rožynų rūpesčiai rudenį, pasiruošimas žiemai - 2012 m.

Standartinė Jūratė » 05 Gru 2012 08:02

Baltu pavydu pavydžiu toms, kurios turi daugiau savaitgalio dienų nei 2 :D Neprisimenu, kur esu padėjus senus stoginius vinis, kuriais pritvirtindavau dangą prie žemės, naujų nieks neleidžia pirkt, liepė susirast senus (teisingai sako, negaliu prieštaraut) (drunk) , vadinas, gerą gabalą laiko darysiu garaže irkt. tvarką, o tik po to, kaip pasiseks, lėksiu prie rožių. Bardakas namie ir galvoj... gerai tik, kad tų rožių nedaug...

mamaviete
Pranešimai: 258
Užsiregistravo: 08 Lap 2010 14:17

Re: Rožynų rūpesčiai rudenį, pasiruošimas žiemai - 2012 m.

Standartinė mamaviete » 05 Gru 2012 08:08

Man vyras bande padet, ir padejo, bet atskaite morala- kaip cia tu susodini, kad neina normaliai uzdengt |( . Jam normalu, kai viskas tvarkingai, eilute :D As ir pati jau pradejau mastyt, kad reiktu kazka tobulint, nes vienam rozyne tai ne tuneliukai, o kokie tai Gariunai gavosi (xixi) Betgi visi tie nepatogumai pasimirsta vasara...

Vartotojo avataras
LoretaA
Pranešimai: 6124
Užsiregistravo: 13 Rgs 2010 06:48
Miestas: Jonava/Siesikai

Re: Rožynų rūpesčiai rudenį, pasiruošimas žiemai - 2012 m.

Standartinė LoretaA » 05 Gru 2012 08:13

Eilute patogu, bet ... nuobodu. Nepasiduokit provokacijom :) - juk rožynas ne daržas, o ir daržas nebūtinai turi būti eilutėmis.

Rita
Pranešimai: 754
Užsiregistravo: 29 Gru 2010 12:17
Miestas: Kaunas

Re: Rožynų rūpesčiai rudenį, pasiruošimas žiemai - 2012 m.

Standartinė Rita » 05 Gru 2012 08:34

Jūrate,patarsiu,kur dėti vinis,bus patarimas kitiems metams (xixi)
Šimet pamačiau,kaip mano vyras atsinešė tokį kanistriūką,gal nuo kokio mašinos skysčio,prapjautu vienu šonu,/išpjauta kiaurymė truputį aukščiau,negu per vidurį,tokio dydžio,kad lengvai tilptų ranka/ir ten tvarkingai sudėti visi vynys ir mažesni kabliai,jokio vargo <3 Dabar gailiuosi,kad pamiršau pagirti <3
Nežinau,ar gyriausi,bet labai gerą šakutę prilenkti rožėms padares iš žvejybinės šakutės,tos,kur prie upės pribestas ant kranto laiko,kad padėti meškerę ,kad nereikėtų laikyti rankose.Jų yra visokių: jau iš karto su teleskopiniu kotu,kad išsitrauktų kokio nori koto ilgio,arba paprastas,neilgas,prie kurių galima su izoliacija pritvirtinti bambuko ilgą ir tvirtą kotą.Labai paprasta prilenkinėti,mažiau reikia kontakto su rože turėti (xixi) Nu jau čia ir pačios galim tokius dalykus pasidaryti,nereiks ir vyrų pagalbos (xixi)
Paukštuk,mano nuomone,užmesk kelis sluoksnius agrodangos ant prilenktų rožių,gerai apkamšyk,prikalk vynimis,vis bus saugiau,negu visai plikas palikti žiemai :) Man taip pat visokių minčių užplaukia,taip pat galvoju,kad reikėjo daugiau galvoti apie tai,ką ir kur sodinti |(

Paukštukas
Pranešimai: 600
Užsiregistravo: 23 Sau 2011 19:19
Miestas: Vilnius

Re: Rožynų rūpesčiai rudenį, pasiruošimas žiemai - 2012 m.

Standartinė Paukštukas » 05 Gru 2012 09:26

Supratau, teks dar nusipirkti dangos, nes pernykštės ir papildomai pirktos nebeužteko.
Ant Celeste nugaros pernai buvau užmetus agrodangos su burbuline plėvele, sprogo ir žydėjo pukiai. Tačiau šiemet ji, jau gerokai didesnė, atitinkamai visko daugiau reikia, tame tarpe ir kantrybės :)
Nudengdama rožes bandau daryt tvarką iš karto - dengimo medžiagas (net kuoliukus, nes kai kam kyla mintis sukapoti) pasidedu ten, kur aš tikrai žinau ir rami esu. Tos garažo pusės be manęs niekas netvarko, nes labai jau neįdomūs daiktai padėti: dangos, vielos, trąšos, purkštuvai, vazonėliai... (xixi). Vakar padėjau rudens sezone tašką - išsiploviau visas medžiagines darbines pirštines :), palikau tik storas odines dengimui.
Užsuku į Sibirkos katalogą ir filtruojuosi rožes, prie kurių dengimo pažymėtos keturios žvaigždutės :)

Vartotojo avataras
LoretaA
Pranešimai: 6124
Užsiregistravo: 13 Rgs 2010 06:48
Miestas: Jonava/Siesikai

Re: Rožynų rūpesčiai rudenį, pasiruošimas žiemai - 2012 m.

Standartinė LoretaA » 05 Gru 2012 10:28

Pas mane dengimo medžiagų yra tiek, kad vos telpa prie tvarto esančioje vištidėje, kurią netyčia atradau užpraeitais metais. Viską sudedu pavasarį ir, jeigu joje nėra, vadinasi nėra niekur. Vien kablių agrodangos prismeigimui buvo pilnutėliai 6 kibirai - į vieną kibirą telpa apie 250 kablių.

Vartotojo avataras
DaliaRaimonda
Pranešimai: 2126
Užsiregistravo: 16 Rgs 2010 19:00
Miestas: Kaunas

Re: Rožynų rūpesčiai rudenį, pasiruošimas žiemai - 2012 m.

Standartinė DaliaRaimonda » 05 Gru 2012 10:32

Jūratė neranda vinių, o aš nerandu virvių (xixi) . Na, taip tvarkingai padėjau virves pavasarį į dėžės (suvyniojusi jas į kamuolius), kad dabar nebežinau, kas tą dėžę kur nukišo (hit) Gal ir negerai kai viskas taip tvarkinga, tai rasti po to taip pat negali (xixi) . Mėtytusi kur po kojomis- iš kart rastum :P Vinis tai aš į plastikinį kibirą (nuo kažkokių restoraninių maisto produktų sudėjau). Labai patogu taip pat. O dangas ir vielas visas sužymėjusi kokiam rožynui kas priklauso, tai galvos sukti dengiant jau nereikia.

Vartotojo avataras
Regina
Pranešimai: 4280
Užsiregistravo: 14 Rgs 2010 19:43
Miestas: Vilnius/Dubingiai

Re: Rožynų rūpesčiai rudenį, pasiruošimas žiemai - 2012 m.

Standartinė Regina » 05 Gru 2012 10:55

Kokios jūs visos tvarkingos, viskas ne tik tvarkingai sudėta, bet net ir sužymėta, sunumeruota. Skaitau ir man labai gėda :B , nes mano agrodangos tiesiog sugrūstos į sandėliuką, virves kiekvienąkart naujas kerpu, tik kablių stengiuosi neišmėtyt :) Kiekvienais metais pasižadu tvarkingai susivyniot dangas, bet žinau, kad niekada taip nebus

Vartotojo avataras
LoretaA
Pranešimai: 6124
Užsiregistravo: 13 Rgs 2010 06:48
Miestas: Jonava/Siesikai

Re: Rožynų rūpesčiai rudenį, pasiruošimas žiemai - 2012 m.

Standartinė LoretaA » 05 Gru 2012 11:03

Aš netvarkinga - nesužymėta pas mane, tik agrodanga sulankstyta. Jeigu būtų nesulankstyta, tai į vištidę nosies neįkiščiau, bet ją lankstome (vienam niekaip neišeina) kartais net liepos mėnesį :$ .

Vartotojo avataras
RožėDD
Pranešimai: 662
Užsiregistravo: 03 Geg 2011 07:36
Miestas: Vilnius
Susisiekti:

Re: Rožynų rūpesčiai rudenį, pasiruošimas žiemai - 2012 m.

Standartinė RožėDD » 05 Gru 2012 11:45

DaliaRaimonda rašė:Jūratė neranda vinių, o aš nerandu virvių (xixi) . Na, taip tvarkingai padėjau virves pavasarį į dėžės (suvyniojusi jas į kamuolius), kad dabar nebežinau, kas tą dėžę kur nukišo (hit) Gal ir negerai kai viskas taip tvarkinga, tai rasti po to taip pat negali (xixi) . Mėtytusi kur po kojomis- iš kart rastum :P Vinis tai aš į plastikinį kibirą (nuo kažkokių restoraninių maisto produktų sudėjau). Labai patogu taip pat. O dangas ir vielas visas sužymėjusi kokiam rožynui kas priklauso, tai galvos sukti dengiant jau nereikia.
Neatsistebiu DaliaRaimonda Jūsų preciziškumu (like) ir, be abejo, kantrybe.
Anksčiau ir aš buvau skrupulinga, dabar apsivertė viskas. Tikiuosi gal kada atsivers atgal vėl :D Tik labai jau panašiai kaskart kai pasigendu ko nors, tai po intensyvių paieškų su pabambėjimu ant savęs atrandu, aišku, pačioj tvarkingiausioj vietoj, kur ir priklauso būti :) Taigi, nuolat ir persmelkia lygiai tokia pati frazė kaip sakot - 'mėtytųsi kur po kojom - iškart rastum'. Dabar gi tupi pasislėpę ir juokiasi, o kai nereikės, tada išlys :P
http://sodoziedai.blogspot.com" onclick="window.open(this.href);return false;

Vartotojo avataras
DaliaRaimonda
Pranešimai: 2126
Užsiregistravo: 16 Rgs 2010 19:00
Miestas: Kaunas

Re: Rožynų rūpesčiai rudenį, pasiruošimas žiemai - 2012 m.

Standartinė DaliaRaimonda » 05 Gru 2012 17:35

Va, va RožeDD, mane siutina tai, kad kai kiekvieną kart tvarkingai padedu "kad rasčiau"- amžinai nerandu (hit) . Radau tas virves šiandiena (xixi) , na tikrai labai tvarkingai padėtos: dėžutėje ant viršutinės lentynos, šalia visokių virvagalių. Virvagalius visada randu ir net viena ranka prisigraibau kokių reikia, bet, kad būtent toje dėžutėje būtent virvės- nedaėjo pažiūrėti (stupid) (stupid)
Regina, dėl vietos stokos ir laiko taupymo lankstau tą dangą ir vielas susukusi viską markeriu pažymėjau. Dabar tikrai greitai imi ir tiesi- žinai kas kur, nereikia nei matuoti :)

Vartotojo avataras
Pavasaris
Pranešimai: 161
Užsiregistravo: 05 Rgs 2011 11:53
Miestas: Vilnius
Susisiekti:

Re: Rožynų rūpesčiai rudenį, pasiruošimas žiemai - 2012 m.

Standartinė Pavasaris » 06 Gru 2012 15:30

Grįžau iš komadiruotės ir mane siaubas ima - lauke minusas, rožės nedengtos, kai kurios (Alchimistas, Reines de Violetes, Hoppers) net neapkauptos ;(, lauke pilna sniego ir žada, kad dar snigs. Verksiu ;( ;( . Kaip jas užkloti jeigu jos visos apsnigtos (:| |(

Vartotojo avataras
Nijola
Pranešimai: 1268
Užsiregistravo: 11 Bal 2012 13:21

Re: Rožynų rūpesčiai rudenį, pasiruošimas žiemai - 2012 m.

Standartinė Nijola » 06 Gru 2012 15:51

Pavasaris rašė:Grįžau iš komadiruotės ir mane siaubas ima - lauke minusas, rožės nedengtos, kai kurios (Alchimistas, Reines de Violetes, Hoppers) net neapkauptos ;(, lauke pilna sniego ir žada, kad dar snigs. Verksiu ;( ;( . Kaip jas užkloti jeigu jos visos apsnigtos (:| |(
Jei rožės prilenktos tai jokia čia bėda :) imi ir dengi. Savo rožes dengsiu tik savaidgalį ir tai ko gero visų nespėsiu, bet aš taip smarkiai nepergyvenu - rožės prilenktos.
Tik Visgi kai kurių nespėjau prilenkti ko gero neteks kitais metais grožėtis jų žiedais tai : Quatre Saisons, Trigintipetala , York and Lancaster, jos ko gero netai kad nušals bet pas mane gali smarkiai apdegti nuo saulės. Savaidgalį apžiūrėsiu jei bus įmanoma prilenksiu ir truputį pridengsiu, nes šios rožės man labai gražios ir labai noriu matyti žiedus :)

Vartotojo avataras
DaliaRaimonda
Pranešimai: 2126
Užsiregistravo: 16 Rgs 2010 19:00
Miestas: Kaunas

Re: Rožynų rūpesčiai rudenį, pasiruošimas žiemai - 2012 m.

Standartinė DaliaRaimonda » 06 Gru 2012 15:58

Tikrai dar nėra ko pergyventi dėl nedengtų rožių. Juk visą kitą savaitę žadama tik -8 C Rožėms, jei jos prilenktos,tokia temperatūra- nieko baisaus :) Dar dengti turite laiko 10 dienų, o po to gal dar tiek pat :) . Neaišku ką tolesniam laikui žada sinoptikai.

Vartotojo avataras
LoretaA
Pranešimai: 6124
Užsiregistravo: 13 Rgs 2010 06:48
Miestas: Jonava/Siesikai

Re: Rožynų rūpesčiai rudenį, pasiruošimas žiemai - 2012 m.

Standartinė LoretaA » 06 Gru 2012 18:30

Pavasari, jau kelinti metai nekaupiu rožių ir nieko joms nenutinka. Savaitgalį imk ir uždenk, tikrai joms nieko nenutiko. Kuo daugiau prisnigta - tuo geriau :) .
Aš, taip pat, savaitgalį baigsiu dengti senovines rožes ir hibridinius erškėčius. Dar, tiesa, papildomai dengsiu visas lepias, kurios turbūt jau prieš mėnesį uždengtos.

Skelbti atsakymą

Grįžti į