Falstaff

Anglų selekcininko David Austin išvestos rožės.

Moderatorius: Rūta

Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
Regina
Pranešimai: 4280
Užsiregistravo: 14 Rgs 2010 19:43
Miestas: Vilnius/Dubingiai

'Falstaff'

Standartinė Regina » 29 Rgp 2011 21:25

Selekcininkai teigia, kad išvesti visais atžvilgiais gerą purpurinę, avietinių atspalvių rožę yra sunku. Bet D. Austin 1999 m išvesta „Falstaff“ be jokios abejonės yra puiki rožė.
Įspūdingas, gražios formos krūmas – tvirtos, tiesios šakos, besibaigiančios daugybe žiedų, užtikrintai šauna į pusantro metro aukštį. Krūmas neplatus (apie 90 cm), tvarkingas, gausiai apaugęs stambiais, tamsiai žaliais lapais. Šios rožės negalima nepastebėti. Savo sunkiai nusakoma, dar sunkiau užfiksuojama nuotraukose žiedų spalva „Falstaff“ traukia kiekvieno dėmesį. Katalogai nurodo10-12 cm žiedo skersmenį, bet realiai jie nebūna tokie dideli. Sakyčiau 8-9 cm, kartais ir dar mažesni, tikriausiai todėl, kad tų žiedų žiedyne būna daug, nors pasitaiko ir pavienių. Žiedai nesuspausti, ant gana ilgų, tvirtų žiedkočių. Žiedkotis nenulinksta, žiedai išdidžiai žiūri į viršų. Bet po lietaus pasitaiko, kad labai pilnaviduris žiedas neišlaiko vandens svorio ir tiesiog išlūžta. Kelios eilės stambių, labai tvarkingai suklostytų išorinių žiedlapių stipriai apgaubia daugybę smulkių pusiau sulenktų vidinių žiedlapiukų. Žiedas nelabai gilaus, bet plataus puodelio formos, visada gerai išsiskleidžia, kartais centre matosi akutė. Nemoku aprašyt žiedo spalvos. Pradedantis skleistis žiedas sodrios, labai tamsiai raudonos, bordo su avietiniu atspalviu spalvos. Vėliau įgauna purpurinį, violetinį atspalvį. Išorinė šviesesnė, pilkesnė didžiųjų žiedlapių pusė dar labiau pabrėžia aksominį vidinių žiedlapių švytėjimą. Klasikinis rožių aliejaus kvapas puikiai dera prie prabangios žiedo spalvos.
Labai ištverminga rožė, neserga. Na, gal viena kita juoda dėmelė kur ir pasitaiko, bet, lyginant su kitomis rožėmis, tai smulkmena. Šaltąją 2010 m. žiemą nušalo iki žemės ir puikiausiai ataugo. Šiemet pelės paliko gal tik kokius 5 cm, paskui stirna nuėdė visus pumpurus – o ji vėl tvirta, stipri, mano ūgio puikuojasi daugybe nuostabių žiedų

PaveikslėlisPaveikslėlisPaveikslėlisPaveikslėlis
PaveikslėlisPaveikslėlisPaveikslėlisPaveikslėlis

Rita
Pranešimai: 754
Užsiregistravo: 29 Gru 2010 12:17
Miestas: Kaunas

Re: Falstaff

Standartinė Rita » 30 Rgp 2011 07:23

Jau ruošiausi parašyti apie "Falstaff" ,bet Regina parašė ir negaliu atsidžiaugti,nes aš niekada nesugebėčiau taip gražiai ir tiksliai aprašyti.Nuostabi rožė,šįmet išaugino dvimetrines šakas ir labai gražiai žydi,tiesiog pasakiškai.Kadangi jos-2 ,auga kraštinės prie namo laiptelių,tai įeinant ir išeinant iš namų net nepasiliankiant yra uostomos visų be išimties ir džiaugiamasi jų grožiu <3.Visiškai neserga,kai tuo tarpu aplinkinės daugelis net be lapų. (flower)

Vartotojo avataras
Vilma_K
Pranešimai: 61
Užsiregistravo: 11 Geg 2011 14:47
Miestas: Kaunas

Re: Falstaff

Standartinė Vilma_K » 30 Rgp 2011 08:11

Keista, aš iš "Falstaffo" daug tikejausi, bet pas mane ji viena pirmuju pradeda sirgti miltlige (ir pernai, ir šiemet), į purškimą fungicidais nereaguoja, paskui dar, kartu su visa kompanija, nubarsto lapus nuo raudonjuodžio dėmėtumo. Susidariau nuomone, kad labai silpna ir neatspari rožė :( .

Vartotojo avataras
Rūta
Pranešimai: 3010
Užsiregistravo: 13 Rgs 2010 08:27
Miestas: Vilnius – Kaunas

Re: Falstaff

Standartinė Rūta » 30 Rgp 2011 09:50

Šiai rožei reikia daug laiko. Pirmus kelerius metus pas mane ji vargo, liaunos šakelės virto nuo žiedų svorio. Nieko įspūdingo šioje rožėje nemačiau. Krūmeliai buvo tikri vargetos, ir aš taip pat galvojau, kad tai nieko verta rožė, bet šiemet... ji mane nustebino pačia geriausia prasme :)

Vartotojo avataras
Regina
Pranešimai: 4280
Užsiregistravo: 14 Rgs 2010 19:43
Miestas: Vilnius/Dubingiai

Falstaff

Standartinė Regina » 02 Vas 2016 21:16

Man labai graži ir spalva, ir žiedų forma. Lietus negadina, bet pasitaiko, kad žiedkočiai neatlaiko vandens pripildytų žiedų svorio ir nulūžta. Turiu tris, visų trijų krūmo forma niekam tikusi, bet dėl žiedų grožio galima tą atleisti :) Labai mėgsta dideliais kiekiais leisti aklus ūglius. Gal tik pas mane?

PaveikslėlisPaveikslėlisPaveikslėlis

Vartotojo avataras
DaliaRaimonda
Pranešimai: 2126
Užsiregistravo: 16 Rgs 2010 19:00
Miestas: Kaunas

Re: Falstaff

Standartinė DaliaRaimonda » 23 Vas 2016 09:47

Krūmo grožiu tikrai ši rožė pasigirti negali, bet matomai pas Dievą eilėje stovėjo prie žiedų dydžio jų formos, spalvos, atsparumo lietui ir saulei. Bet ir man tas krūmas su keliomis aukštomis šakomis nekliūna. Auga ji tarp kitų rožių ir matosi tik jos aukštai iškilę žiedai. Gal, jei būtų pasodinta kur atskirai ar rožyno šone, netaisyklingas krūmas akis ir badytų.

Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Esmiralda
Pranešimai: 1631
Užsiregistravo: 11 Bir 2013 13:51

Re: Falstaff

Standartinė Esmiralda » 23 Vas 2016 15:58

O nuotraukos gražumas <3
Teks paimt kitą vasarą fotoaparatą į rankas, telefonas tik dokumentikai tinkamas...

Skelbti atsakymą

Grįžti į