Egidija, 80 - tai nemažai rožių, būtų jau laikas nestresuoti

Nebent jos pas Jus tik antri-treti metai
O Jūs tikra šaunuolė - šitiek darbų padaryti

Neįsižeiskit, bet mano akimis žiūrint - gal ir nereikalingų
Lapus bandžiau skabyti, kai turėjau tik gal kokių 10 krūmelių ir jie tebuvo, na, gal kokio pusmetrio aukščio. Tada dar ir iš po krūmų tuos lapus grėbsčiau. Durpėmis pyliau irgi tuomet ir tik vienais metais. Pavasarį pamačiusi, kad aplink viskas jau beveik žaliuoja, o durpių kupstai aplink rožes sušokę į didžiulį ledo gabalą ir net nesiruošia atitirpti, o nuimti jų irgi neįmanoma, supratau, kad durpių daugiau nepilsiu. Kitą rudenį pabandžiau šiek tiek apkaupti žeme, bet iš to jokios naudos nepastebėjau, tik papildomas darbas rudenį, o paskui - pavasarį atkapstyti. Sugebu (nors taip nenoriu

) rožes pasodinti gana giliai, todėl manau, kad joks papildomas apkaupimas joms nereikalingas.
Kiekvieno valia rinktis ir tikrai niekam neperšu savo nuomonės. Ir vėl kartojuosi, bet kam tuos lapus grėbti? Per žiemą supus ir bus trąša. Aišku, kad kenkėjai juose žiemoja, bet žiemoja juose ir naudingi vabzdžiai. Ir tikrai pas mane nuo to nebūna daugiau nei cikadų, nei erkių, nei auksavabalių. Tą patį pasakyčiau ir dėl ligų - linkusios sirgti rožės serga bet kuriuo atveju, bet dauguma sveikos. Purenti žemę gal ir neblogai, bet kol uždengiu, tai tiek aplink trypiu, kad iš to purenimo nebūtų jokios naudos. Jei labai didelės žliūgės, tai apipešioju, bet dažniausiai užkloju ir žoles

Žodžiu, mano filosofija tokia - kam gaišti laiką ir eikvoti energiją darbams, kurie nėra būtini

Tinginio filosofija, bet man taip gerai, ir rožės nesiskundžia
Surišti ir prilenkti šeštadienį spėjau tik angliškas. Kai kurios labai nenorėjo būti lenkiamos, neatlaikiusios mano svorio (dažnai tenka raitom sėsti ant krūmo

) išlūžo šakos. Bet dauguma linko gerai. Dar niekas neuždengta. Šalčiai manęs negąsdina, dar nelabai baisūs jie ketina būti. Didesnė bėda - mūsų mažieji draugai iš miško. Ateis ir nugrauš prilenktas šakas per visą ilgį - taip buvo pernai.
Taigi, Egidija, viskas jūsų rožėms bus gerai
O dėl to uždruskinimo - tai kažkas ne taip

Gal ir negerai per anksti lapus nuskinti, nežinau. Bet kad nuo to rožė užsidruskintų

Kažką ne taip ta pardavėja supratusi. Užsidruskinti gali dirva, jei pavasarį, kol dar nėra lapų, patręšit rožes. Taip sakė Sibirkos šeimininkas