'Grace'

Anglų selekcininko David Austin išvestos rožės.

Moderatorius: Rūta

Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
Regina
Pranešimai: 4280
Užsiregistravo: 14 Rgs 2010 19:43
Miestas: Vilnius/Dubingiai

'Grace'

Standartinė Regina » 29 Sau 2011 15:04

Grace (AUSkeppy)
Išvesta 2001 m.
Dar viena puiki angliškų rožių atstovė. Rožė labai tinkama mažiems sodams. Puikiausiai tiks auginti ir balkone. Kai kas ją peikia dėl gana greitai saulėje išblunkančių ir nubyrančių žiedų. Šį nedidelį jos trūkumą atperka ypatingai gausus ir beveik nenutrūkstantis žydėjimas. „Grace“ visą vasarą apsipylusi gausybe didelių (8-10 cm skersmens), pilnavidurių, purių žiedų. Smaili kiaušinio formos pumpurai gana ryškiai oranžiniai, kartais net raudoni. Tik išsiskleidę žiedai oranžiškai abrikosinės spalvos, žiedo centre ryškesnės, į pakraščius šviesėjančios. Nuo skaisčios saulės gana stipriai blunka, tampa blyškiai abrikosiniai, įgauna švelniai rausvą atspalvį. Tuomet žiedai atrodo labai trapūs, perregimi, minkšti ir purūs. „Grace“ žiedų forma ypatinga, nė viena angliška rožė neturi tokių žiedų. Pilnai išsiskleidęs žiedas idealios rozetės formos ir primena jurgino žiedą. Kiekvienas žiedlapis iš šonų grakščiai išsilenkia į išorę ir tampa panašus į smailą katino ausytę. Tikriausiai dėl tokios savo formos žiedai visiškai nebijo lietaus. Žiedai šiek tiek grakščiai palinksta, bet ant žemės šakos negula. Maloniai, švelniai kvepia. Gerai dera ir prie rausvų, ryškiai oranžinių ar geltonų rožių, taip pat tiktų ir prie tamsių bordo spalvos žiedų.
Formuoja labai gražios formos tankų, taisyklingą krūmą, niekada neišleidžia neproporcingai ilgų šakų. Turėtų užaugti 100-130 cm į aukštį ir tiek pat į plotį. Per du metus pas mane užaugo apie 70-80 cm ir neatrodo, kad norėtų augt didesnė. Šakos nestoros, lanksčios, tankiai apaugusios vidutinio dydžio šviesiai žaliais matiniais lapais. Šaltiniai nurodo vidutinį atsparumą ligoms, bet pas mane kol kas nesirgo. Žiemoja normaliai kaip ir kitos angliškos rožės užpilta durpėmis ir užklota agrodanga.

PaveikslėlisPaveikslėlisPaveikslėlisPaveikslėlisPaveikslėlisPaveikslėlisPaveikslėlisPaveikslėlisPaveikslėlisPaveikslėlisPaveikslėlis

Nijola

Re: Grace

Standartinė Nijola » 30 Sau 2011 09:11

Labai graži rožė, aš jos neturiu. Ko gero puokštėse gerai derintųsi su Pat Austinu |(

Vartotojo avataras
Regina
Pranešimai: 4280
Užsiregistravo: 14 Rgs 2010 19:43
Miestas: Vilnius/Dubingiai

Re: Grace

Standartinė Regina » 30 Sau 2011 18:03

Nijole rašė:Labai graži rožė, aš jos neturiu. Ko gero puokštėse gerai derintųsi su Pat Austinu |(
Ir puokštėse gerai derintųsi, ir lysvėj gerai dera :D
Pas mane jos greta pasodintos, dar šalia yra Summer Song. Pat Austin ir Summer Song dar mažutės, tai ir gero bendro vaizdo nėra. Bet visos trys labai gražiai atrodo :)

Vartotojo avataras
Rūta
Pranešimai: 3010
Užsiregistravo: 13 Rgs 2010 08:27
Miestas: Vilnius – Kaunas

Re: Grace

Standartinė Rūta » 10 Vas 2011 21:03

2010 m. vasaros pastebėjimai.
Šią rožę pasodinau 2009 m. rudenį, taigi tai buvo pirmoji vasara, pirmieji žiedai. Kol kas ji dar mažutė pas mane, bet jau spėjo nustebinti puošniais lelijiškos formos žiedais, švelnia persikine spalva ir gražiai derančia šviesia lapija. Nors ta lapija matinė ir neatrodo labai tvirta, ligos nepuolė. Per metus nedaug tepaaugo, žydėjo kol kas negausiai, pavienėm žiedų kekelėm. Beje, ji pasodinta šalia Pat Austin, pagal pateikiamus duomenis ji turėtų būti aukštesnė už Pat Austin, bet nė iš tolo... Tai Pat Austin išvanojusi kone dvigubai aukštesnė ir iš priekio užstoja Grace. Dabar nemanau, kad buvo gera mintis jas kartu sodinti, bet laikas parodys.

Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Rūta
Pranešimai: 3010
Užsiregistravo: 13 Rgs 2010 08:27
Miestas: Vilnius – Kaunas

Re: 'Grace'

Standartinė Rūta » 20 Bal 2011 22:05

2010/2011 m. žiemojimas

Peržiemojo bendrame tuneliuke labai gerai (ant viršaus tuneliuko viduje dar buvo užmesta agrodangos). Stiebai žali, nušalo kelios viršūnėlės.
Degligės nepastebėta.
Nuotrauka tik nužarsčius apkaupimą
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Rūta
Pranešimai: 3010
Užsiregistravo: 13 Rgs 2010 08:27
Miestas: Vilnius – Kaunas

Re: 'Grace'

Standartinė Rūta » 04 Rgs 2012 14:58

2011 m. birželio 29 d.
Regina rašė:Grace ir mėlynas snapučio (iš Rasos :* ) debesėlis :)
PaveikslėlisPaveikslėlisPaveikslėlisPaveikslėlis

Skelbti atsakymą

Grįžti į