Pamenu, aš pradžioj irgi bijojau rožes rudenį karpyti, net lapus per anksti, kad nepaskatinčiau labiau augti, sprogti. Bet tam daugiau įtakos žemas genėjimas turi, o ne lapų skynimas, juolab paskutinių žiedų

Moderatorius: DaliaRaimonda
Šios neauginu, bet įtariu, kad galima prilenkti, nes kol kas niekas nesiskundė dėl to. Lenkti reikia atvirkščiai augimo krypčiai, kaip sakau "per galvą". Jeigu šakos labai storos, nenorėkit per vieną kartą prilenkti, lenkit po truputį - porą savaičių, kas antrą dieną (čia maždaug). Man išeina, kas savaitgalį - nes negyvenu prie rožių.Ieva rašė: Šiemet labai išstypo Leonardo, stiebai tvirti ir stori. Gal yra auginančių šios rūšies rožes ir gali patarti, kaip jas prilenkti? Manau, lenkiant jos tiesiog nulūš. Pabandžiau lenkti, tai niekaip, o kirpti gaila
Purškiau tik vario sulfatu. Kažkur skaičiau, tai ir bandau. Fungicidais niekada nepurškiau. Tiesiog nebuvo būtinybes. Bet kitamet gal karbamidu pabandysiu. Ačiū už patarimąEsmiralda rašė:Ieva, o purškėte tik vario sulfatu? Gal todėl ir nenusidažo mėlynai? Aš purškiu Championu arba su kalcinuota soda ( Burgundijos mišinys) arba su karbamidu, tada gal geriau išsilaiko ant stiebų
Ačiū, Rūta.Rūta rašė:Indre, nebijok skinti rožes ir džiaugtis paskutiniais žiedais – jau netrukus jas migdysim, nespės labai augti. Temperatūros dabar žemokos, o augimui ir fotosintezei vykti tai jau per žema, lėtėja rožės. Žinoma, jei neketini visų rožių nukirpti, kad būtų kaip genėjimas![]()
Pamenu, aš pradžioj irgi bijojau rožes rudenį karpyti, net lapus per anksti, kad nepaskatinčiau labiau augti, sprogti. Bet tam daugiau įtakos žemas genėjimas turi, o ne lapų skynimas, juolab paskutinių žiedų
Kuo žemiau, bet kad neišlaužtume. Kai kurios prisiploja prie žemės, kai kurias pavyksta prilenkti per pagarbų atstumą nuo žemės, bet svarbu suteikti rožei horizontalumo. Dar priklauso, kaip lenksi. Po vieną šaką lankstant gal ir žemiau prisilenkia negu visą šluotą.LadyIndre rašė:Kiek žemai jas prilenkti?